17 octombrie 2008

Infantilismul unei generatii


din ciclul "Generatia infantila loveste din nou", iata inca o mostra:


Intr-unul din comentariile la articolul "Sesizarea este perfect indreptatita, dar jignirea a fost facuta in nume personal" semnate de dumneavoastra ati facut referire la domnul Grunberg. Comentariul este redat mai jos:

Postat de Adrian YO3HJV la 2008-10-17 20:02:55 (ora Romaniei) de la adresa 86.121.24.194Mai fratilor! Chiar trebuie sa rasturnati oala de noapte pe WEB 2.0??? Chiar nu mai sunt oameni intregi la minte care sa realizeze ca ce se intampla aici, este o vanatoare de vrajitoare? Ca cineva incearca sa foloseasca o FRR, vai de steaua aei - si asa sontaca- pentru a-si realiza diferite frustrari, mai mult sau mai putin intemeiate??? Ce pisici va face sa acceptati sa fiti cititorii unor asemenea materiale de doi lei (si cincizeci), care nu au legatura nici cu logica, nici cu radioamatorismul? Asistam de ceva timp la o rafuiala intre doi oameni: Dl. Grunberg si Dl. Fenyo! Unul, a suferit pe vremea comunistilor, altul este acuzat de politie politica de cel dintai. Acest site devine, iata, un instrument de linsaj! Domnule Sufitchi, stiti ce? am primit e-mailul dvs. in care ma informati cu privire la politica de Copyright a acestui site si, va informez ca am facut unele mici ajustari. Daca, in continuare sunteti nemultumit de continutul paginii mele, va astept la tribunal. Ca eu nu sunt membru FRR, asa ca nu puteti sa ma tarati prin Comisii de disciplina cum, poate ati fi tentat! Putin ma intereseaza daca are sau nu dreptate Pit! Pur si simplu constat ca a ajuns o mana de oameni sa se erijeze in vocea reprezentativa a radioamatorismului romanesc cand, in realitate, sunt animati de tot felul de interese mercantile. Site-ul asta, odata punct de referinta, a decazut pana intr-acolo incat poate fi folosit pe post de hartie igienica (Acea hartie despre care plastic se exprima dl. Victor Rebengiuc dupa Revolutie!). E parerea mea si astept sa fiu dat in judecata pentru ea! yo3hjv

D-nul Grunberg m-a contactat considerand afirmatia dumneavoastra o calomnie si m-a rugat sa intervin stergand intregul comentariu sau doar frazele respective (marcate cu caractere ingrosate). Am ales sa inlocuiesc frazele cu "(...)".


Daca aveti neclaritati legate de aceasta masura, domnul Grunberg va sta la dispozitie pentru lamuriri suplimentare.
73s de Ciprian N2YO



Initial materialul era altfel alcatuit, insa, datorita sesizarii primite de la "autorul" acestui articol de nespus interes pentru lumea radioamatoriceasca romaneasca dar si internationala, il refac pentru a nu incalca niste "politici de copyright"!!! Indignarea mea fata de acest mizerabil episod din viata radioamatorului roman ramane!



In Romania, exista radioamatori. Potrivit evidentelor detinute de institutia de autorizare si reglementare, numarul acestora este in jur de 6.000 de capete. Am mari indoieli ca acest termen, "capete", defineste in mod corect radioamatorii din Romania, mai ales dupa ce am citit pe www.radioamator.ro urmatorul material:

Introducere

Probabil multi dintre dumneavoastra ati ascultat emisiunea QTC din data de 1 octombrie 2008, dar putini sunt cei care au inteles care sunt faptele care au determinat intrunirea Consiliului director la data de 3 octombrie. Emisiunea nu a pus la dispozia ascultatorilor detaliile necesare, iar eu consider ca aceasta prezentare fragmentata nu este suficienta, in loc sa clarifice, ea mai degraba produce nedumeriri. In spiritul corectei informari a comunitatii de radioamatori din Romania (si nu numai, intregul mapamond trebuie sa afle, de aceea propunem ca dl. Grunberg sa faca traducerea si intr-una din limbile de circulatie internationala) si al credintei ca numai urmand caile firesti si legale se pot rezolva litigiile de orice fel, acest articol pune la dispozitie faptele, asa cum sunt ele si in final interpretarea personala a rezolutiei Consiliului director.
Chiar, de ce nu mergeti la instanta, domnule Sufitchi?
Este vorba despre un comentariu jignitor introdus sub unul din articolele de la Radioamator.ro de catre d-nul Stefan Fenyo YO3JW. Comentariul cu pricina este marcat cu o steluta rosie (*)
Comentariul in prezint eu, in cele ce urmeaza:
Postat de Pit YO3JW la 2008-08-22 09:48:27 (ora Romaniei) de la adresa 89.45.164.154
* In fiecare an, inante si dupa concurs se vine cu diverse propuneri. Una dintre ele este cea a folosirii indicativelor speciale in YODX HF Contest. Am incercat sa explic dece nu este necesara folosirea acestora in acest Campionat. Se pare ca exista o obsesie in aceasta privinta! Indicativele speciale pot fi folosite in orice alt concurs in afara de acest Campionat. Oare celor care le poseda nu le ajunge faptul ca folosesc o sumedenie de alte mijloace, unele chiar in afara limitei Regulamentului de Radiocomunicatii pentru Serviciul de Amator din Romania, pentru a face fata concursului! Folosirea lor excesiva le va face sa-si piarda rolul pentru care au fost create si anume de a mai atrage un nou QSO pentru un prefix rar. Mai cu seama ca nu se acorda puncte in plus sau in minus daca ai alt indicativ romanesc! Consider ca nu este nici o rusine de a folosi in acest Campionat a indicativelor asa cum sunt ele pe autorizatiile eliberate in mod curent. Faptul ca azi se pot obtine aceste indicative nu inseamna ca toti trebuie sa-si ia un astfel de indicativ, ca asa vor muschii lor. Poate trebuie sa le si merite! Cat priveste grija lui Ciprian..... poate de aceea prefera sa fie operator la unele statii bine "incaltate", decat de acasa, unde chiar si cu indicativ special nu ar urca in clasament! ........ "Indicativele "uzuale" nu au nici un handicap fata de cele "speciale". Altele sunt ele motivele pentru care unii sunt in clasamente mai sus decat altii." Corect, poate tocmai din acest motiv nu sunt acceptate cele speciale!........ Regret, dar nu am auzit pe nimeni sa conteste un regulament de concurs ale altora care fiecare are prevederi specifice. Considerati aceasta prevedere ca o specificitate a acestui concurs pentru statiile YO. 73 Pit ..........PS indiferent de ce credeti normal ar fi sa participati in concurs si sa trimiteti fisa de participare!
Ce spune emisiunea QTC, prin vocea d-lui Ciobanita:
Vineri dupa-amiaza (3 octombrie 2008 n.a.) s-a intalnit la Bucuresti Consiliul director al Federatiei, presedinte, vicepresedinte, secretar general, impreuna cu reprezentantul Comisiei pentru disciplina YO6BBQ de la Brasov [...] si pentru a lua in discutie o problema ridicata de N2YO, de domnul Ciprian Sufitchi, membru de onoare al federatiei noastre, un om deosebit caruia trebuie in fiecare zi sa-i aducem multumiri pentru activitatea pe care o face. [Aplauze, ovatii prelungite, se scandeaza minute in sir]
Problema d-niei sale se referea la o sesizare facuta pentru Consiliul de administratie in care ne atragea atentia asupra unor expresii si... jigniri sa zic... ar spune dansul, primite din partea lui YO3JW (d-nul Fenyo Stefan, n.a.). Consiliul director nu este de acord cu pozitia exprimata de YO3JW, o considera o pozitie particulara. [...] Consiliul director va raspunde in scris lui N2YO, dar pana atunci eu sunt mandatat sa il rog pe Ciprian in virtutea inteligentei si felului sau de a fi sa considere acest incident inchis. Tocmai ca acest pseudo incident ar fi meritat sa fie trimis la marele KOSCH de gunoi, dar dl. Ciprian Sufitchi, nu si nu, doreste sa ii fie "repreata onoarea"
Noi am prezentat si presedintele si eu scuze, speram ca asemenea situatii sa nu se mai repete si in final sa-i multumim lui Ciprian pentru sprijinul deosebit pe care il acorda activitatii noastre, intretinand atat de profesionist site-ul Radioamator.ro.
Aaa, deci asta era! Pentru cativa euro pe luna, dl. Sufitchi poate sa joace tontoroiul pe coada noastra de sefi, ca noi nu ne suparam, il mangaiem pe crestet!

Cronologia faptelor - Aici voi schimba fontul original, pentru ca, nu-i asa, e doar o cronologie si nu reprezinta o capodopera susceptibila de a fi protejata de drepturi de autor.

21 august 2008
Apare articolul "Campionatul international pe unde scurte al Romaniei YO DX HF - Folosirea indicativelor speciale ar trebui incurajata".
Acest articol reprezenta o opinie, impotriva careia au dreptul, nu-i asa, sa fie impotriva unii oameni, radioamatori.
22 august 2008
D-nul Stefan Fenyo introduce comentariul sau referitor la articol, care contine si jignirea.
STOP! Care e jignirea in cele scrise acolo? Domnule Grunberg, va rog, citati din DEX si explicati ce inseamna "jignire". La fel si "calomnie". Va rog!!!
care a facut obiectul sesizarii Comisiei de disciplina.
STOP! Ce are sula cu prefectura? Ce areaba are Comisia de disciplina? De ce dl. Sufitchi trebuie sa apeleze la CD pentru o opinie?
22-23 august 2008
Dintr-un schimb de mesaje private cu mine reiese ca d-nul Fenyo isi mentine afirmatiile jignitoare si nu este de acord cu adaugarea unui nou comentariu prin care sa-si ceara scuze. D-nia sa este prevenit ca in cazul neprezentarii cuvenitelor scuze, situatia va fi pusa pe masa Comisiei de disciplina din Consiliul de administratie al FRR.
Daca omul isi mentine opinia? De ce nu cereti organizarea unui rug in Piata Sfatului? Sa ii dati foc, nene!
26 august 2008
Este inaintat prin email materialul "Sesizare cu privire la comportamentul d-lui Fenyo Stefan, presedinte al comisiei de apel din cadrul Federatiei Romane de Radioamatorism". Destinatari: Presedintele FRR, Vicepresendintele FRR, Secretarul general al FRR, Presedintele Comisiei de disciplina din cadrul Consiliului de administratie al FRR. Dl Sufitchi a primitasigurari ca situatia va fi discutata la prima sedinta a Consiliului de administratie.
Exista o vorba, un proverb, daca vreti: "Un nebun arunca o piatra in fantana iar zece intelepti nu reusesc sa o scoata!"
25 septembrie 2008
Are loc sedinta Consiliului de administratie. Potrivit rezumatului sedintei transmis la emisiunea QTC din 1 octombrie, sesizarea mea nu s-a aflat pe ordinea de zi.
Foarte bine! Pierdere de vreme!
4 octombrie 2008
Dupa mai multe interpelari, Vicepresedintele FRR confirma ca reclamatia mea nu a fost analizata, motivul fiind ca "s-a uitat discutarea acestui document".
Bravo! Domnule Sufitchi, pana aici, "organele" au tratat respectiva adresa drept ceea ce si era! Un denunt ca venit din partea unui copilas razgaiat, nemultumit ca cineva i-a dat cu noroi pe masinuta! Unde masinuta este onoarea de mare campion a anului 2000!
10 octombrie 2008
Neprimind nici un raspuns scris, am atras atentia ca astept in continuare aceasta rezolutie. In aceeasi zi primesc raspunsul oficial, din partea d-lui Calin Negulescu, din mesajul caruia se intelege ca d-nul Vasile Ciobanita fusese ocupat.

Sesizarea dvs. este un material public si, din acest motiv, nu voi interveni asupra ei, decat in sensul schimbarii fontului si a inserarii unor comentarii.

Sesizarea d-lui Sufitchi si rezolutia FRR


Sesizare cu privire la comportamentul d-lui Fenyo Stefan, presedinte al comisiei de apel din cadrul Federatiei Romane de Radioamatorism

D-lui Presedinte al Federatiei Romane de Radioamatorism,
D-lui Vicepresedinte al Federatiei Romane de Radioamatorism,
D-lui Secretar General al Federatiei Romane de Radioamatorism,
D-lui Presedinte al Comisiei de Disciplina din cadrul Consiliului de Administratie al FRR

Adresez acest mesaj intregului consiliu de administratie, dar in mod special domnilor presedinte si vicepresedinte, secretarului general si presedintelui comisiei de disciplina.
Sesizarea mea se refera la jignirea pe care una dintre persoanele cu functii de conducere din Federatia Romana de Radioamatorism mi-a adresat-o intr-un spatiu public, pe o pagina web a site-ului Radioamator.ro.
Faptic, la articolul "Campionatul international pe unde scurte al Romaniei YO DX HF" care se gaste la adresa http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=510 , d-nul Fenyo Stefan a adaugat urmatorul comentariu:

Nu mai reiau comentariul, deja este mai sus nitel in material.

Am marcat ingrosat fraza pe care indraznesc sa o calific drept calomnie si care m-a determinat sa supun atentiei dumneavoastra acest caz. Continutul articolului nu are nici o relevanta, in cadrul sesizarii mele nu doresc sa ma refer la regulamentul campionatului international pe unde scurte al Romaniei YO DX HF, nici la indicativele speciale. De asemenea, nu intentionez nici sa il contrazic pe d-nul Fenyo aducand dovezi care sa combata afirmatia d-niei sale, vreau numai sa accentuez modul incalificabil in care presedintele comisiei de apel din Federatia Romana de Radioamatorism vine sa-si intareasca cu jigniri argumentele in sprijinul ideilor sale. "Chiar si cu indicativ special nu ar urca in clasament" - spune d-lui Fenyo. Dar de unde stie d-nia sa acest lucru? (Imi permit sa comentez si eu, din clasamentele realizate din 2000 pana in prezent) Ce relevanta ar avea, chiar daca ar fi adevarat? Si daca dl. Fenyo s-a documentat si a aflat ca lucrurile stau exact asa, de ce nu a preferat sa ma contacteze personal si sa ma jigneasca intr-o conversatie privata, de ce a ales sa faca acest lucru in vazul lumii?
Care este jignirea??????? Cum poate fi cineva jignit de o asemenea afirmatie? Jignirea este proportionala cu publicitatea si notorietatea persoanei pretins jignite.
Nici nu are rost sa comentez cu privire la notorietatea jignitului in acest caz!

Sunt toate acestea intrebari pe care dumneavoastra i le puteti adresa d-lui Fenyo la urmatoarea sedinta ordinara. Argumentul ca d-nia sa a facut afirmatii in nume personal independent de functia sa din FRR nu poate fi justificat. Din functia pe care a fost ales, d-nul Fenyo reprezinta Federatia Romana de Radioamatorism in toate actiunile pe care le intreprinde. Aici nu vorbim despre afirmatii plasate pe un forum de filatelie. In cadrul comentariului sau d-nul Fenyo vorbeste de pe pozitia de lider al FRR. Iata numai un exemplu din acelasi context prin care ii pune la punct pe cititori: "Considerati aceasta prevedere ca o specificitate a acestui concurs pentru statiile YO".
Eu nu cred ca printre atributiile membrilor comisiei de apel se inscrie si adresarea de jigniri in public. Dimpotriva, articolul 82 din Statut spune: "Comisia de apel se alege de catre adunarea generala prin vot deschis si este constituita din presedinte si 2 membri, alesi din randul radioamatorilor cu mare experienta în activitate, cu prestigiu si conduita morala ireprosabila."
Sa fie aceasta o "conduita morala ireprosabila"?

E o tampenie! Ce se scrie aici este o dovada de infantilism!
De fapt, desi intentia mea era sa preiau toata plangerea, mi se pare ca imi supun cititorii unui adevarat supliciu!
Logica intortocheata si greoaie, "lucratura" mustind de ura, disproportionalitatea si inadecvarea demersului, toate, mi se pare atat de puternice, asemanatoare cu mirosul din preajma concertelor in aer liber!

Si acum, vine bomboana de pe tort!
Iata ce frumos le spune dl. Sufitchi:
Personal nu doresc sa sugerez nici o sanctiune disciplinara impotriva d-lui Fenyo Stefan, pentru mine este suficient sa aflu ca in cadrul sedintei CA sesizarea mea a fost luata in considerare si citita in plen. As dori in continuare sa cunosc care este parerea comisiei de disciplina pentru ca rezolutia oficiala a consiliului de administratie va fi inserata in articol. Desi tardiva in acest caz, o reparatie este intotdeauna bine venita.

Va multumesc.

Cu respect,
Ciprian Sufitchi YO3FWC/N2YO
membru de onoare al Federatiei Romane de Radioamatorism Si ce urmeaza tot caracter public este:

Rezolutia Consiliului director al Federatiei Romane de Radioamatorism
Domnule Sufitchi,Consiliul Director (C. D.) intrunit in mod exceptional a analizat sesizarea Dvs si o considera perfect indreptatita. C. D. nu este de acord cu opinia explimata de Dl. Stefan Fenyo, YO3JW, si nici de modul cum a fost aceasta exprimata.

C. D. se delimiteaza de opinia si modul exprimare ale lui YO3JW, opinia fiind, probabil in nume personal. Dupa cum stiti din experienta anterioara, opiniile personale de cele ale C. A. al FRR sunt greu de separat. De aceasta data, C. D., in numele C. A. al FRR isi cere scuze ptr iesirea Dlui Fenyo, nu-l pedepseste in niciun fel (nici nu stiu daca se poate da macar un avertisment) si va invita sa colaborati si in continuare la promovarea hamradio YO (poate ca o sa merite in viitor).
Stefan Fenyo este un radioamator cu experienta, pasionat si pasional, temperamental, si de aceea, de multe ori opiniile sale sunt exprimate pe un ton mai putin diplomatic.C. D. dar si eu personal va multumesc ptr colaborarea de pana acum si va roaga sa continuati activitatea apreciata de majoritatea radioamatorilor romani!Stiu ca ceea ce este scris mai sus nu rezolva cauza ci doar efectul produs de un mod de exprimare mai putin academic, dar nu cred ca exista leac ptr acest gen de abordare a activitatii radio in YO, YO3JW nefiing singurul cu astfel de vocabular si frustrari!n speranta ca cele de mai sus va vor satisface macar intr-o mica masura, va multumesc ptr atentia acordata citirii mesajului si ptr incredere. Scuze, inca o data, ptr intarzierea raspunsului.3 din Iasi,Calin Negulescu- YO3HKW In integralitatea sa, reactia este pe masura demersului!


Concluzii

De aici incepe alergatul pe campiile internetului in cautarea logicii pierdute:

Am primit cu satisfactie decizia ca sesizarea mea a fost "perfect indreptatita", potrivit rezolutiei Consiliului director. De asemenea, potrivit emisiunii QTC, "Consiliul director nu este de acord cu pozitia exprimata de YO3JW". Pana aici, totul este bine. Mai departe rezolutia explica posibilele cauze care au generat aceasta situatie. Printe ele se numara caracterul "pasional, temperamental" al d-lui Fenyo, care face ca opiniile sa fie "exprimate pe un ton mai putin diplomatic". Mai mult, decizia Consiliului director se refera in continuare la "efectul produs de un mod de exprimare mai putin academic".
Parerea mea este ca nu e vorba in cazul comentariului introdus de d-nul Fenyo de nuante si felurite tonuri subtile, neacademice, jignirea ramane aceeasi, modul de exprimare ales nu are relevanta.
Da, da, subiectul jignirii o tine langa pe a lui!

Asa ca d-nul Fenyo, folosindu-se si de credibilitatea data de functie, fara nici un dubiu, nu a vorbit in nume personal ...
Domnule Sufitchi, dumneavoastra cand scrieti undeva, scrieti numai ca membru de onoare al FRR?
Mai este o vorba: "Fereste-te de oamenii fara indoieli!"
Da, Cineva care isi asuma si mentine o opinie, refuza sa retraga ce a afirmat!
Si a fost o exprimare eleganta! Ati fost militar, chiar atat de sensibilos sunteti?
Blablabla....
"E ca si cum Politia mi-ar justifica mie de ce nu poate sa aplice nici o pedeapsa hotului care tocmai m-a jefuit, de vreme ce hotiile sunt atat de frecvente".
Exagerati si deveniti dvs. de rea credinta, daca aveti impresia ca FRR trebuie sa va dea "mintenas" si fara discernamant, satisfactie la asa cerere!.
Dupa care batutul campiilor se repeta:
Va invit si pe dumneavoastra, stimati radioamatori, sa va exprimati parerea referitoare la aceasta solutionare. Comentariile facute fara patima si logic argumentate, strict legate de subiectul in discutie sunt cele care vor fi cele mai apreciate.
Ciprian Sufitchi N2YO
Articol aparut la 16-10-2008
Probabil ca ati reusit cu greu sa parcurgeti aceasta adevrata saga a radioamatorului jignit. Mie aproape mi-au dat lacrimile, constatand ca, in lipsa unor rezultate reale, plauzibile si unanim recunoscute, radioamatorii ajung sa apeleze la astfel de mijloace jalnice de promovare a imaginii proprii.
De la ce a pornit?
Cat priveste grija lui Ciprian..... poate de aceea prefera sa fie operator la unele statii bine "incaltate", decat de acasa, unde chiar si cu indicativ special nu ar urca in clasament! ........ "

Intreg demersul imi aduce aminte de sedintele UTC in care, cate un amarat de elev era prins ca fuma dosit in curtea liceului si era tarat intr-o sedinta, unde era sanctionat cu excluderea din UTC!
In cazul de fata, elevul este si membru al unei comisii din FRR. FRR, o uniune a asociatiilor sportive de radioamatori. Sau de asociatii ale radioamaotrilor sportivi... Sau cum vreti voi ca eu oricum sunt contra identificarii radioamatorismului cu sportul!
Ce se reclama? Reactia acestei federatii impotriva unui om care isi spune parerea si il atinge pe un membru onorific, fost campion in anul 2000 (respecte domnule Sufitchi, pe bune!).
Si, de fapt, ce spune in esenta criticul acuzat de calomnie? Ca respectivul fost campion nu mai poate sa urce in varful clasamentului, unde a fost odata, chiar si apeland la vanity-call.
In loc ca dl. Sufitchi sa isi rezolve barbateste problema, fata de cel care a facut afirmatia, da impresia ca sta la panda si hop, foloseste acest prilej ca sa il atinga la mir!
Si se mai gaseste inca un domn, Grunberg (respectele mele d-le Grunberg), care sa ii tina isonul. Privind in trecut, vedem insa ca dl. Grunberg si-a facut un adevarat tel in a-l inlatura pe dl. Fenyo din structurile FRR...
Dincolo de intrebarea, daca este sau nu indreptatit acest demers al dlui Grunberg, se naste o alta: Metoda? Metoda, este ea adecvata? Sa folosesti un site pe care il controlezi, in criza de materiale cu substanta si interes pentru radioamatori este o modalitate corecta si etica? Sa incerci sa te folosesti de FRR pentru a sanctiona o parere personala este un demers etic si corect? Se pare ca nimeni nu sesizeaza, cel putin asta rezulta din comentariile postate pana in acest moment, absurdul situatiei!
De ce tocmai acest titlu?
Pentru ca, senzatia mea este ca o intreaga generatie a uitat care este scopul unei organiazatii a radioamatorilor!
Pentru ca, asemeni unor copii razgaiati, radioamatorii a caror voce se face auzita actualmente, cel putin pe internet, se pare ca nu mai sunt atat de preocupati de latura vocationala a acestui hobby ci de atatarea suspiciunilor si a conflictelor precum si cultivarea orgoliului personal si a vanitatilor.
Ba chiar, unii dintre acestia, agita stindardul luptei cu fosta securitate, de parca asta ii impiedica sa realizeze ceva in radioamatorism!
Toate acestea sub pretextul unei adevarate stingeri de stirpe a radioamatorismului!
Nu mi se pare normal ca cei intelepti (dupa cum ei insisi se considera) sa se dedice exclusiv unei lupte fara o finalitate nici macar de ei cunoscuta, lasand liber accesul catre radioamatorism a diletantilor si prost crescutilor, chiar daca se invoca felurite pretexte nobile. In realitate, ceea ce doresc ei este sa se intre in masa pentru ca mai apoi, ei sa poata controla cumva miscarea, ca un fel de revansa asupra unui sistem care i-a asuprit.
Ce vina avem noi ceilalti, care dorim ca radioamatorismul sa fie locul unde sa ne odihnim spiritul in societatea asta bolnava? De ce trebuie sa ii suportam? Nu stiu! Voi stiti? Eu nu mai vreau sa ii suport si, cu riscul de a fi considerat un calomniator, m-am hotarat sa spun verde in fata ceea ce cred!
Sunt satul de false amabilitati si politeturi, de volte literare... De ce nu putem sa spunem unui anacronic ca e mai bine sa ne lase? Sau, daca nu vrea sa abandoneze atitudinea aceasta egosita si egocentrista, sa o faca undeva, n spatele blocului, acolo unde nu poate face rau prea multora (cel putin din punct de vedere al radioamatorismului).
Mai cred si ca radioamatorismul a fost confiscat de o mana de oameni, care aveau niste misiuni clare acum niste ani si care sunt, in acest moment, usor lipsiti de obiectul muncii. Acestia, impreuna cu cei de mai inainte, pe care-de asemeni-ii critic, alcatuiesc extremele. Iar extremele sunt periculoase in orice domeniu, nu numai in radioamatorism.
De altfel, site-ul intretinut de dl. Sufitchi, cel care semneaza cu diferite pseudonime "artistice" (Redactia, par egzamplu) a ajuns sa reprezinte doua opinii: A sa si a d-lui Grunberg.
Cu noile politici de copyright, conform carora pretinde exclusivitate si drepturi absolute asupra materialelor publicate, ii prevad un esec rasunator. Poate ca nu intamplator, in aceste zile acel site gazduieste un pseudoscandal! E si asta o modalitate de a-ti creste traficul, nu?
Asta, lasand la o parte ca nu reprezinta nici o "Redactie", dupa cum pompos ii place sa se autodenumeasca!
Chiar, oare pentru reclama taie factura?

Voi mai reveni!
73 de YO3HJV

PS, nu imi face placere sa ii fac trafic real d-lui Sufitchi pe marginea acestei probleme, dar mi se pare corect sa va ofer link-ul unde aveti povestea in original.
PPS
Acum mi-a venit o idee!
O zicala:
Fiecare FRR isi are membrii pe care ii merita! Inclusiv pe cei de "onoare".

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cam dur dar corect!

Most viewed posts in last 30 days