XIEGU G90 Collection

31 martie 2010

WOW!

Skinput, o modalitate de a folosi corpul ca interfata pentru echipamentele electronice portabile.

23 martie 2010

Earth Hour

"Ora Pamantului" reprezinta o miscare globala un demers conjugat al sustinatorilor "cauzei verzi" si isi propune sa sensibilizeze comunitatile si sa lupte impotriva incalzirii globale. Este stiut faptul ca, la nivel mondial, aproximativ 35% din energia electrica este produsa de termocentrale.
Demarata in anul 2007 in Sydney/Australia, actiunea a fost deosebit de bine primita; in anul 2009, la actiune au participat peste 1000 de orase din 88 de tari.

Participarea la "Ora Pamantului" presupune reducerea consumului de curent electric prin stingerea luminilor pe durata unei ore si/sau deconectarea consumatorilor electrici aflati in stand-by.

Societatea Romana a Radioamatorilor isi propune sa sutina aceasta initiativa prin efectuarea de legaturi radio in intervalul 20:00 - 22:00 la data de 27 martie 2010, in benzile HF 80m-23cm, fonie si CW folosind exclusiv echipamente alimentate din baterii reincarcabile.

Indicativele sub care statia S.R.R. va realiza legaturi sunt: YO3KSR si YR1X. Puterea maxima cu care se va lucra va fi de 50W
Cu acest prilej vom pune in circulatie un QSL card special si o Diploma de sustinator.
Statiile care lucreaza cele doua indicative, in intervalul de timp indicat, in cel putin 3 benzi diferite, pot solicita Diploma pusa in circulatie pentru acest eveniment.
Diploma se transmite in format electronic.
Pentru expedierea diplomei in format printat, va rugam sa ne contactati.



In 2009 hundreds of millions of people around the world showed their support by turning off their lights for one hour.

Earth Hour 2010 will continue to be a global call to action to every individual, every business and every community. A call to stand up, to show leadership and be responsible for our future.

Romanian Society of Radioamateurs is sustaining this initative by issuing a special QSL card for QSO's with YO3KSR and YR1X stations.

The stations will be active in HF+VHF+SHF bands, from 80m band to 23 cm band, on 27 th of March 2010, between 18:00-20:00 UTC.

The maximum power will be 50W and the stations will be entirely battery operated!

For more than 3 QSO with this stations in 3 different frequency bands, a special Diploma will be sent in electronic format.

For paper Diploma, please contact us via e-mail: yo3 k s r @ gmail. com {remove extra spaces}

19 martie 2010

Sky Command II, reloaded

So... Maybe you are familiar with the Sky Command concept.
As I don't have anymore the TS2000x in my shack, I was wondering if I can make something to use the TS-480 and the TM-D710 (I have two of them) for SkyCommand!



I already have a TM-D710 on my ARO and I also have a TH-D7 to use them as Commander.
The user manual, both on TS-2000 and TS-480 say that the SkyCommand will work with a TM-D700 as Transporter radio.
The challenge was to use as Transporter a TM-D710.
The TM-D700 use a DB9 connector for COM and the TM-D710 use a 8 pin Mini Din female connector.
I was searching everywhere for a connector between the D710 and TS-480 but I couldn't find a diagram.
So I started to experiment.
I will not bother your head with my various tests but I will give you the result:

The schematic diagram for this special cable!



WARNING: THE CONNECTOR IS VIEWED FROM THE SOLDER SIDE!

Prerequisites:
-1 DB9 Female (cable version);
-1 8pin Mini D, Male (cable version);
-about 30 cm of 5x0.3mm cable
-Steady hand and good eyes!


Icom IC-02AT

A fost prima statie radio cu frecventa setabila din taste, in banda de 2m, pe care am avut ocazia sa o ascult si sa ma joc cu ea. Se intampla candva, prin iarna lui 1995.
Am fost impresionat de calitatea semnalului audio pe care il reda acea cutiuta precum si de senzatia de statie compacta si buna de batut cuie! Iti lasa impresia ca poti ace orice cu ea si ca va continua sa mearga indiferent de incercarile prin care va trece. Si se pare ca nu sunt singurul!
Una peste alta, este o statie din perioada cand producatorii faceau statii care sa reziste o generatie; cu unele mici modificari este capabila sa scoata 7W. Nu ca intre 7 si 4 ar fi o mare diferenta, dar asta spune ceva despre rezerva de putere a etajului final.
Privind retrospectiv, imi dau seama ca avea o receptie foarte sensibila dar imi este greu sa imi imaginez cum s-ar comporta in conditiile de poluare radioelectrica din zilele noastre. Presupun insa ca ar face fata onorabil pentru ca acea generatie avea filtre serioase in front end.
Bateria tinea cam o saptamana in conditiile in care nu prea emiteam.

Este una din primele statii care aveau encoder CTCSS incorporat si nu ca modul optional.
Statia are 10 locatii de memorie dar, in primele 5 locatii nu se pot programa tonuri CTCSS diferite!

Documentatia statiei o puteti gasi aici.