24 martie 2022

Clubul Competitional Bavarez cu privire la decizia CQ WPX

Ca urmare a deciziei CQ WPX de a limita participarea la concursuri, Chris, DL1MGB a postat o declaratie pe pagina BCC - Bavarian Contest Club prin care anunta decizia de a nu mai participa la sponsorizarea plachetelor WPX.

Mai jos este traducerea, originalul il gasiti aici.

Este greu de găsit cuvintele potrivite pentru situația actuală la care asistăm Ucraina în aceste zile. De multe ori rămânem într-o dispoziție de furie, tristețe și anxietate. 

Mulți dintre noi trăim departe de evenimente. 

Suntem îngrijorați pentru persoanele afectate și ne întristăm împreună cu ei pentru pierderile lor. 

Dincolo de donațiile noastre pentru a ușura o mică parte din suferință, opțiunile noastre de a ajuta sunt limitate. 

Embargourile economice, boicoturile și declarațiile politice care sunt concentrate să lovească guvernele și persoanele responsabile, sunt cu siguranță necesare, dar nu întotdeauna satisfac așteptările.

De curand, CQ Communications, Inc., a decis să limiteze participarea radioamatorilor din Rusia, Belarus și regiunea Donbas la concursurile CQ World Wide DX și WPX pe care le organizeaza. 
Jurnalele din aceste regiuni vor conta doar ca jurnal de verificare (check log), iar contactele cu acestea vor număra zero puncte pentru noi toți.

Clubul de Concurs Bavarez consideră această decizie ca fiind inadecvată și fara utilitate  pentru comunitatea de radioamatori care participa la concursuri.

Printre alte principii nobile, Radioamatorul este de natură apolitică.
Radioamatorismul este un hobby, o activitate de timp liber. 
Radioamatorii a fost întotdeauna mândri că au conectat diferite țări, culturi și oameni cu opinii diferite. 
Radioamatorismul nu a fost niciodată conceput ca aplicare a presiunii politice.

Clubul de Concurs Bavarez consideră că nu este o deturnare a competiției oferirea de plachete ca premiu atunci când sunt exclusi un număr mare de concurenți în același timp. 

A exclude un grup de concurenți doar pentru că sunt conduși de un regim care în prezent este disputat și acuzat puternic nu este ceea ce noi intelegem prin Ham Spirit.

Prin urmare, clubul de concurs bavarez va opri temporar sponsorizarea plăcii pentru viitoarele concursuri CQ World Wide WPX SSB și CW. 
Aceasta include si cele patru plăcuțe pentru categoriile Rookie și Youth. 
Clubul de Concurs Bavarez este, de asemenea, sponsor al altor patru plăcuțe în Concursul CQWW DX și Concursul CQWW RTTY DX. 

Această sponsorizare va fi evaluată ulterior.

Chris DL1MGB
Președintele Clubului de Concurs Bavarez

Niciun comentariu:

Most viewed posts in last 30 days